Publicerad den

Information om svenska spellicenser 2018

Något som alla som spelar casino, betting eller poker online redan vet, så har det varit mycket snack om de kommande svenska spellicenserna. Nu börjar det verka som det faktiskt har kommit lite fakta rörande hur införandet av svenska spellicenser ska gå till. Samt när detta verkligen ska ske. Någon direkt skillnad för dig som spelare och om de redan spelar hos ett svenskt spelbolag med spellicens utfärdad på Malta kommer det inte att bli. Men om du byter från ett spelbolag med spellicens utfärdad utanför EU. Då kommer även du att få säkerheten av skattefria vinster.
Ett av spelbolagen som med största sannolikhet söker licens är Unibet

Information om svenska spellicenser 2018

Information om svenska spellicenser 2018

Här kan du ta del av information om svenska spellicenser 2018 och vad som gäller.

Nyheter som publicerades 21 februari 2018

Den svenska regulatorn Lotteriinspektionen har sagt att den kommer att öppna för ansökan gällande nya online-spellicenser i landet den 1 juli. Sverige kommer att införa nya lagar för internetspel den 1 januari 2019. Även om sådana regler ännu inte är slutförda. Regulatorn tillbringade största delen av förra året med arbete kring tekniska och allmänna aspekter för de nya lagarna. Efter att ha samarbetat med medlemmar i de stora spelbolagen. Så är de nästan redo att presentera den uppdaterade versionen av regelverket.

Ingen gräns för antalet svenska spellicenser

Camilla Rosenberg, generaldirektör för Lotteriinspektionen, sade att det inte kommer att finnas någon gräns för antalet licenser som kan tilldelas operatörer. Men alla sökande måste uppfylla vissa kriterier som fastställs av tillsynsmyndigheten och regeringen. Ansökningar kommer att granskas om hur bra en operatör kan hantera spelaktivitet på ett ansvarsfullt sätt. Man kollar också på deras förmåga att tillhandahålla hög kundskyddsnivå, upprätthålla god säkerhet och vårda sin spelare. Rosenberg varnade också för att även efter att regeringen har skrivit på den slutliga uppsättningen av bestämmelser kan det vara så att lagen inte är tydlig nog. Detta kan medföra tillägg. Reformen kommer att övervakas för att se om ytterligare förändringar behövs.

Detta säger Rosenberg:
– Tilldelningen av licenser och de datum då de kommer att vara giltiga beror delvis på ansökans kvalitet och när de mottas av Lotteriinspektionen.
– Vi kommer att göra en omfattande bedömning av både ansökan och företaget bakom ansökan.
– Jag skulle vilja säga att omreglering är omfattande och kommer att ta tid.
– Inte allt kommer att vara klart från dag ett; hela reformen kommer att utvärderas över en treårsperiod.
– Den svenska spelautomaten – omvandling till den nya spelmyndigheten – kommer att göra sitt bästa, med tanke på de villkor vi ställer inför, för att reformen ska lyckas.
– Vårt mål är att vara så transparent som möjligt och ge regelbunden information om nya detaljer och villkor.

Kindred-chefen Henrik Tjarnstrom väckte igen frågan om konkurrensproblem förra veckan när Lotteriinspektionen och spelmonopolet samt travmonopolet ATG gick in på marknaden.